- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosais
Pyragėliai „Saulutės“ su abrikosais |
INGREDIENTAI:
8 pyragėliams:
Tešlai:
42 g kubelis mielių;
2 valg. š. cukraus;
125 ml šilto pieno;
40 g sviesto arba margarino;
1 pak. vanilinio cukraus;
Tešlai:
42 g kubelis mielių;
2 valg. š. cukraus;
125 ml šilto pieno;
40 g sviesto arba margarino;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
375 g miltų.
Įdarui:
100 g įvairių riešutų ir razinų mišinio (graikinių riešutų, migdolų, anakardžių, lazdyno riešutų, razinų);
4 arb. š. abrikosų uogienės;
50 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
8 konservuotų abrikosų puselės;
1 trynys.
GAMINIMAS:
Sutrupintas mieles ir cukrų suberti į šiltą pieną, išmaišyti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui kartu su 100 ml šilto vandens, sviestu arba margarinu, vaniliniu cukrumi ir druska sudėti į miltus. Suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti 30 min., kad pakiltų. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo į 5 mm storio lakštą ir formele išspausti šešiolika 8-10 cm skersmens žvaigždžių. Pusę jų dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o likusių viduriukuose išspausti dar po mažą 3-4 cm skersmens žvaigždutę.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riešutų ir razinų mišinį stambiai sukapoti ir sumaišyti su uogienei bei smulkiais kubeliais supjaustyta marcipanų mase. Įdarą dėti į žvaigždučių, sudėtų į kepimo skardą, vidurį. Ant įdaro uždėti po abrikoso skiltelę. Likusias žvaigždutes dėti ant viršaus taip, kad smaigaliai nesutaptų, o per vidurį matytųsi abrikosų skiltelės (formuoti saulutes). Sluoksnius suspausti, kad suliptų. Trynį išmaišyti su šaukštu vandens ir aptepti pyragėlių viršų. „Saulutes“ kepti orkaitėje 30-35 min.
Patarimas: vietoj abrikosų uogienės galima naudoti vyšnių uogienę ir vietoje abrikosų puselių dėti vyšnias be kauliukų.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riešutų ir razinų mišinį stambiai sukapoti ir sumaišyti su uogienei bei smulkiais kubeliais supjaustyta marcipanų mase. Įdarą dėti į žvaigždučių, sudėtų į kepimo skardą, vidurį. Ant įdaro uždėti po abrikoso skiltelę. Likusias žvaigždutes dėti ant viršaus taip, kad smaigaliai nesutaptų, o per vidurį matytųsi abrikosų skiltelės (formuoti saulutes). Sluoksnius suspausti, kad suliptų. Trynį išmaišyti su šaukštu vandens ir aptepti pyragėlių viršų. „Saulutes“ kepti orkaitėje 30-35 min.
Patarimas: vietoj abrikosų uogienės galima naudoti vyšnių uogienę ir vietoje abrikosų puselių dėti vyšnias be kauliukų.
Comments
Post a Comment