Featured post

Zero Point Weight Watchers vegetable soup recipe

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis -

biskvitiniu pyrageliu su vynuogemis receptas

biskvitinių pyragelių su vynuogėmis receptas

INGREDIENTAI: pyragėliams su vynuogėmis

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
125 g maltų lazdyno riešutų;
150 g miltų;
Žiupsnelis kepimo miltelių
Riebalų skardai ištepti.
Įdarui ir papuošimui:
1 kg vynuogių;
300 g grietinėlės;
2 pak. vanilinio cukraus;
10 g sviesto;
40 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.

biskvitinių pyragėlių su vynuogėmis GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių masės. Maltus riešutus sumaišyti su miltais bei kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti.

Kepimo skardą iškloti pergamentiniu popieriumi ir ištepti riebalais. Tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti orkaitėje apie 15 min. Nuo iškepusio biskvito nuimti pergamentinį popierių (prieš tai sudrėkinus šaltu vandeniu). Ataušinti ir lygiai apipjauti kraštus.

Vynuoges nuplauti šaltu vandeniu ir padėti, kad nuvarvėtų skystis. Uogas perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Grietinėlę išplakit iki standžios konsistencijos. Pasaldinti vaniliniu cukrumi. Pusę grietinėlės sudėti į konditerinį švirkštą ir laikyti šaldytuve. Likusią grietinėlę tolygiai tepti ant biskvito.

Sviestą įkaitinti keptuvėje. Jame apie 2 min. paskrudinti migdolų plokšteles, kad parusvėtų. Riešutus atvėsinti. Biskvitą aštriu peiliu supjaustyti 4 cm pločio ir 7 cm ilgio keturkampiais. Ant jų uždėti vynuogių puseles, papuošiant jas konditeriniu švirkštu išspaustomis grietinėlės rožytėmis. Atvėsusius migdolus berti ant pyragėlių. Juos patiekti iš karto, o jei tai neįmanom, laikyti šaldytuve.

Comments