- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Citrininis keksas -
350 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g aguonų,
citrina,
2 šaukštai cukraus pudros,
aliejaus kepimo formai patepti.
šaukštelis kepimo miltelių,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g aguonų,
citrina,
2 šaukštai cukraus pudros,
aliejaus kepimo formai patepti.
citrininio kekso GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo. Toliau maišant muškite po vieną kiaušinį, berkite po šaukštą cukraus ir miltų. Taip daryti, kol bus sudėti visi produktai ir masė padidės 2-3 kartus.
Citriną kruopščiai nuplaukite, nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Į baigiamą ruošti tešlą supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir aguonas.
Masę sukrėskite į riebalais pateptą kekso formą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkiūte 60-80 min. Iškeptą keksą palikite ataušti formoje, paskui išimkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Citriną kruopščiai nuplaukite, nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Į baigiamą ruošti tešlą supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir aguonas.
Masę sukrėskite į riebalais pateptą kekso formą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkiūte 60-80 min. Iškeptą keksą palikite ataušti formoje, paskui išimkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Comments
Post a Comment