- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Juodojo šokolado keksas -
400g nesūdyto sviesto, papildomai skardai ištepti,
500g gero šokolado, sulaužyti gabaliukais,
350g miltelinio cukraus,
6 šaukštai kvietinių miltų,
6 dideli kiaušiniai, atskirai baltymai ir tryniai,
žiupsnelis druskos.
Aptepas:
6 šaukštai aviečių džemo(be sėklyčių)arba vyšnių uogienės,
500g gero šokolado, sulaužyti gabaliukais,
350g miltelinio cukraus,
6 šaukštai kvietinių miltų,
6 dideli kiaušiniai, atskirai baltymai ir tryniai,
žiupsnelis druskos.
Aptepas:
6 šaukštai aviečių džemo(be sėklyčių)arba vyšnių uogienės,
200g gero šokolado, sulaužyto gabaliukais,
4 šaukštai netirštos grietinės,
2 šaukštai miltelinio cukraus,
aviečių ir šviežių mėtų keksui papuošti (jeigu norite).
šokoladinio kekso GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Ištepkite lydytu sviestu dvi (900glengvai gaminamas Juodojo šokolado keksas
talpos) skardas. Dubenyje, įleistame į prikaistuvį su verdančiu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir cukrų. Maišydami įsijokite miltus, tada įplakite trynius.
Dubenyje išplakite baltymus su druska. Geriausia tai padaryti elektriniu
plaktuvu. Įdėkite 1 šaukštą gerai išplaktų baltymų į šokolado mišinį del purumo, o
paskiau įmaišykite ir likusius.
Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir sudėkite į skardas ir atsargiai sulyginkite paviršių. Kepkite, kol sukietės (apie 45 minutes). Vėsinkite skardose bent 15 minučių. Tada sudėkite ant padėklo ir palaikykite 2 valandas, kol visiškai atvės, bet jeigu norite galite valgyti karštą.
skanaus!!!
Comments
Post a Comment