- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Keksas su riešutais -
Tešlai:
150 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
100 g cukraus,
25 g kapotų migdolų,
nutarkuota citrinos žievelė.
Glajui:
3 šaukštai citrinos sulčių,
150 g cukraus pudros,
šaukštas skaldytų migdolų.
150 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
100 g cukraus,
25 g kapotų migdolų,
nutarkuota citrinos žievelė.
Glajui:
3 šaukštai citrinos sulčių,
150 g cukraus pudros,
šaukštas skaldytų migdolų.
riešutiniokeksoGAMINIMAS:
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais. Riebalus išsukti iki purumo. Į juos po vieną įmušti kiaušinius. Į masę berti po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukti, kol bus sudėti visi produktai ir tūris padidės 2-3 kartus.
Į tešlą suberti kapotus riešutus, nutarkuota citrinos žievelę ir dar kartą išmaišyti. Kekso formą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsiais. Sukrėsti tešlą (taip, kad liktų keletas centimetrų iki viršaus). Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Citrinos sultis išsukti su cukraus pudra. Glajumi aplieti atvėsintą keksą, ant viršaus užberti skaldytų migdolų.
Comments
Post a Comment