- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Obuolių pyragas su migdolų įdaru -
Tešlai:
250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
125 g cukraus;
175 g sviesto;
Miltų kočiojimui.
Įdarui:
1 kiaušinis;
75 g cukraus;
½ arb. š. cinamono;
160 g maltų migdolų;
6 vidutinio dydžio obuoliai;250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
125 g cukraus;
175 g sviesto;
Miltų kočiojimui.
Įdarui:
1 kiaušinis;
75 g cukraus;
½ arb. š. cinamono;
160 g maltų migdolų;
2 valg. š. citrinų sulčių;
4 valg. š. aviečių uogienės;
1 valg. š. cukraus pudros.
obuolių pyrago su migdolų įdaru GAMINIMAS:
Miltus suminkyti su kiaušiniu, druska, cukrumi bei sviestu. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Paskui iškočioti ir įkloti į torto formą, suformuoti aukštesnį kraštą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Įdarui skirtą kiaušinį išplakti su cukrumi bei cinamonu. Vėliau įmaišyti migdolus. Obuolius nulupti, perjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir aptepti citrinų sultimis. Vieną obuolį įtarkuoti į migdolų masę. Ją paskirstyti ant tešlos. Apvaliąją obuolių pusę keletą kartų išilgai įpjauti. Obuolių puseles iškiliąja puse į viršų dėti ant įdaro ir aptepti 2 šaukštais aviečių uogienės. Pyragą kepti orkaitėje apie 1 val. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., pyragą aptepti likusia aviečių uogiene ir kepti toliau. Išėmus iš orkaitės ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Įdarui skirtą kiaušinį išplakti su cukrumi bei cinamonu. Vėliau įmaišyti migdolus. Obuolius nulupti, perjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir aptepti citrinų sultimis. Vieną obuolį įtarkuoti į migdolų masę. Ją paskirstyti ant tešlos. Apvaliąją obuolių pusę keletą kartų išilgai įpjauti. Obuolių puseles iškiliąja puse į viršų dėti ant įdaro ir aptepti 2 šaukštais aviečių uogienės. Pyragą kepti orkaitėje apie 1 val. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., pyragą aptepti likusia aviečių uogiene ir kepti toliau. Išėmus iš orkaitės ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Comments
jj7jjj
ReplyDelete