- Get link
- X
- Other Apps
Featured post
- Get link
- X
- Other Apps
Varškės keksas su vyšniomis
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
250 g varškės,
500 g miltų,
250 g sviesto,
250 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
250 g varškės,
500 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
negazuoto mineralinio vandens,
50 g džiovintų vyšnių,
20 g migdolų drožlių,
riebalų (formai patepti),
Glajui:
60 g cukraus pudros,
šaukštas vandens.
vyšninio kekso su varške GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius.
Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei kiaušinių masės ir gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilti tiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai dryktų nuo šaukšto.
Į tešlą suberti nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 160-180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Cukraus pudrą išsukti su šaukštu vandens. Glajumi aptepti dar šiltą keksą.
Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei kiaušinių masės ir gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilti tiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai dryktų nuo šaukšto.
Į tešlą suberti nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 160-180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Cukraus pudrą išsukti su šaukštu vandens. Glajumi aptepti dar šiltą keksą.
Comments
Post a Comment